Ο φυλακισμένος serial killer από τη Γαλλία, Michel Fourniret, που σκότωσε τουλάχιστον 8 κορίτσια και νεαρές γυναίκες μεταξύ 1987-2001, πέθανε στα 79 του χρόνια.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπως δήλωσε η εισαγγελία τη Δευτέρα. Ο «δράκος των Αρδεννών», όπως ήταν γνωστός, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις απαγωγές και τις δολοφονίες.

Η σύζυγός του, Monique Olivier, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη ως συνεργός στα εγκλήματά του.

Ο Fourniret φυλακίστηκε το 2008 για τον φόνο 7 γυναικών. Το 2018 καταδικάστηκε ξανά σε ισόβια δεσμά, για έναν ακόμα φόνο. Στη φυλακή αποκάλυψε και άλλους φόνους που είχε κάνει.

Τα θύματά του, τα περισσότερα εκ των οποίων τα είχε βιάσει, ήταν μεταξύ 12-30 ετών. Άλλες τις πυροβόλησε, άλλες τις στραγγάλισε και άλλες τις μαχαίρωσε.

Οι περισσότεροι φόνοι έγιναν στις Αρδέννες της βόρειας Γαλλίας, απ’ όπου πήρε και το ανατριχιαστικό παρατσούκλι του.

Η εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε πως έπασχε από καρδιοπάθεια και Alzheimer.

Γνωστός στην αστυνομία ήταν από τα 25 του, όταν καταδικάστηκε πρώτη φορά για σεξουαλική επίθεση. Το 1984 ξαναμπήκε στη φυλακή για άλλο ένα σεξουαλικό έγκλημα.

Τη σύζυγό του τη γνώρισε μέσω αλληλογραφίας από τη φυλακή και εκείνη συμφώνησε να τον βοηθά να βρίσκει τα θύματά του όταν βγήκε το 1987. Με αντάλλαγμα να σκοτώσει τον σύζυγό της.

Το νεότερο θύμα του ήταν μόλις 9 ετών. Τη σκότωσε το 2003 και η υπόθεση ήταν μάλιστα ανεξιχνίαστη, ώσπου ομολόγησε ο Fourniret πως ήταν θύμα του μόλις τον περασμένο Μάρτιο.