Μια Γερμανίδα που ήταν ύποπτη για την υπεξαίρεση ενός εκατομμυρίου ευρώ από μια γερμανική επιχείρηση ηλιακής ενέργειας, σκηνοθέτησε τον θάνατό της προκειμένου να αποφύγει την φυλακή, αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, η 47χρονη γυναίκα δεν τα υπολόγισε καλά και συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία στη Μαγιόρκα.

Αυτό που την πρόδωσε δεν ήταν άλλο από το κατοικίδιό της. Ιδιωτικοί ντετέκτιβ που είχαν προσληφθεί από την εταιρεί την βρήκαν στα social media μέσω του σκύλου της.

Κατόπιν την εντόπισαν στην ισπανική πόλη όπου κρυβόταν και την συνέλαβαν, οπότε η γυναίκα παραδέχτηκε ότι σκηνοθέτησε τον θάνατό της και ζούσε με πλαστή ταυτότητα.

Η απάτη της έλαβε χώρα πριν ακριβώς ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2020, όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά από την εταιρεία της.

Οι γονείς της ενημέρωσαν μετά από λίγες ημέρες την επιχείρηση ότι η 47χρονη σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Κανείς δεν υποπτεύθηκε ότι είχε στηθεί κάποια απάτη εκ μέρους της, μέχρι που τον Απρίλιο εντοπίστηκε η έλλειψη του ενός εκατ. ευρώ και εκεί άρχισαν οι υποψίες.

Τελικά, και παρόλο που τα είχε καταφέρει καλα, η Γερμανίδα προδόθηκε στα social media μέσω του σκύλου της, ενός μεγαλόσωμου κανίς, καθώς δεν ήταν πολύ συνηθισμένη ράτσα στη Μαγιόρκα και φαινόταν ότι ανήκει σε κάποιον αλλοδαπό.