Έπειτα από λιγότερα από εφτά χρόνια, μια μητέρα που σκότωσε τον τρίχρονο γιο της και έβαλε το πτώμα του σε μια βαλίτσα, αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή.

Η 41χρονη Rosdeep Adekoya καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών επειδή έδειρε μέχρι θανάτου τον γιο της Mikaeel Kular και πέταξε το άψυχο σώμα του σε μια δασώδη περιοχή πίσω από το σπίτι της αδερφής της στη Σκωτία, το 2013.

Ο θάνατός του ήρθε μόλις 6 μήνες αφότου η μητέρα ανέλαβε ξανά τη φροντίδα του, καθώς το παιδί είχε περάσει περισσότερο από έναν χρόνο σε ανάδοχες οικογένειες.

Το 2014, η Adekoya ομολόγησε την ενοχή της. Όπως έγινε γνωστό και μεταδίδει η Daily Mail, την περασμένη Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Εδιμβούργο είχε ειπωθεί ότι η Adekoya τηλεφώνησε στις Αρχές για να δηλώσει την εξαφάνιση του αγοριού της, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εκτεταμένες έρευνες που διήρκεσαν δύο ημέρες, με τη συμμετοχή και εκατοντάδων εθελοντών από την περιοχή.

Αργότερα όμως διαπιστώθηκε ότι η μητέρα «είχε χάσει την ψυχραιμία της» και είχε δείρει τον γιο της, ενώ ήταν άρρωστος, μετά από ένα ταξίδι που είχαν κάνει. Ο Mikaeel είχε αρρωστήσει για τρίτη φορά και εκείνη τον έσυρε στο ντους από τα μπράτσα, «χτυπώντας τον σοβαρά» στην πλάτη.

Την επόμενη ημέρα η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και έγινε «άτονος», όμως η μητέρα δεν τον πήγε σε γιατρό λόγω των μελανιών του. Η σορός του βρέθηκε αργότερα και το παιδί είχε περισσότερα από 40 τραύματα.

«Δεν σχολιάζουμε για ξεχωριστές υποθέσεις κρατουμένων», δήλωσε εκπρόσωπος του σωφρονιστικού συστήματος της Σκωτίας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Στο δικαστήριο είχε γίνει γνωστό ότι η Adekoya είχε ιστορικό κατάθλιψης και είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει το 2001. Όταν ανακοίνωνε την ποινή, ο δικαστής είχε δεχτεί ότι όντως είχε μετανιώσει, για να τονίσει όμως ότι αυτό που έκανε ήταν «σκληρό και αδικαιολόγητο».