Θαμμένο σε ένα αρχείο ήταν για σχεδόν έναν αιώνα το πιστοποιητικό γέννησης του πρίγκιπα Φιλίππου στο νησί όπου γεννήθηκε, στην Κέρκυρα.

Το έγγραφο που ανακάλυψε η Daily Mail, γράφτηκε με το χέρι στην καθαρεύουσα από τον ιερέα Σπυρίδωνα Τρύφωνα στο νησί της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγγραφο βρισκόταν σε ένα δημοτικό αρχείο, το οποίο στεγάζεται σε έναν παλιό στρατόπεδο του βρετανικού στρατού.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, παρουσίασε στον παπά ένα αγόρι που είχε γεννηθεί στις 28 Μαΐου 1921, ωστόσο ο Φίλιππος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921, αλλά οι ειδικοί λένε ότι η γέννησή του καταγράφηκε κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται στην Ελλάδα στις αρχές του 20ού αιώνα.

The birth certificate has been revealed for the first time!

Posted by Daily Mail on Sunday, April 11, 2021

Στο πιστοποιητικό, επίσης, σημειώνεται ότι η μητέρα του μωρού ήταν «Η Αυτής Μεγαλειότης Πριγκίπισσα Αλίκη», της οποίας ο πατέρας Λούις, ο Πρίγκιπας του Μπάτενμπεργκ γεννήθηκε στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Στο έγγραφο αναφέρεται, ακόμα, ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισης του σε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, το μωρό έλαβε επίσημα το όνομα «Φίλιππος» , ενώ είχε δύο «νονούς» – τη Βασιλομήτωρ Όλγα της Ελλάδας, η οποία εκπροσωπήθηκε στην τελετή από την πριγκίπισσα Όλγα αλλά και τον Δήμο Κέρκυρας, που εκπροσωπήθηκε από δύο τοπικούς αξιωματούχους της πόλης.

Το έγγραφο παρουσιάζει πληροφορίες για τους πρώτους 18 μήνες της ζωής του πρίγκιπα, ο οποίος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό, την κερκυραϊκή βίλα, πάνω σε ένα τραπέζι.