Αντιμέτωπη με αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά μετά την αναχαίτιση προηγούμενων ξεσπασμάτων της επιδημίας βρίσκεται η Ταϊλάνδη, η οποία κατέγραψε 599 νέα κρούσματα και έναν θάνατο από covid-19.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Ταϊλάνδη ανήλθε σε 30.869. Επίσης ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανήλθε σε 96.

Εν μέσω της νέας αυτής αύξησης των κρουσμάτων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τουλάχιστον 12 νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της χώρας Μπανγκόκ ανακοίνωσαν ότι από χθες αναστέλλουν τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορονοϊό λόγω της υψηλής ζήτησης που υπάρχει και της έλλειψης προμηθειών.

Τα νοσοκομεία κοινοποίησαν ανακοινώσεις στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε εφαρμογές μηνυμάτων αυτήν την εβδομάδα. Σε αυτές ορισμένα δηλώνουν ότι η αναστολή αυτή θα διαρκέσει μόνον λίγες μέρες και άλλα δεν αναφέρουν κάποια ημερομηνία για την επανάληψη των διαγνωστικών εξετάσεων.

Η Μπανγκόκ αποτελεί το κέντρο νέου ξεσπάσματος του κορονοϊού στην Ταϊλάνδη, η οποία είδε τα νέα κρούσματα να αυξάνονται από μόλις λίγες δεκάδες σε μερικές εκατοντάδες την ημέρα, γεγονός το οποίο ώθησε την κυβέρνηση να σπεύσει να ενισχύσει τη διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση νέων κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση διεξάγει δική της εκστρατεία μαζικών τεστ σε περιοχές της Μπανγκόκ στις οποίες αναφέρθηκαν εστίες της επιδημίας, μεταξύ των οποίων κυρίως μπαρ και κέντρα διασκέδασης, τα οποία έλαβαν εντολή να κλείσουν για δύο εβδομάδες.

Η αύξηση αυτή των νέων κρουσμάτων έχει οδηγήσει σχεδόν το ένα τρίτο των υπουργών της κυβέρνησης να τεθούν σε αυτοαπομόνωση λόγω πιθανής έκθεσής τους σε κρούσματα.

Επίσης καταγράφεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ταϊλάνδη, ενόψει του ετήσιου φεστιβάλ Σόνγκραν την επόμενη εβδομάδα, το οποίο είναι γνωστό για τις μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις και τα μπουγελώματα, που απαγορεύτηκαν από τις αρχές.

Την Τετάρτη η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την τοπική παρουσία του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού B.1.1.7 που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.