Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, χαρακτήρισε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της κυβέρνησης Ρέντσι ως, «μη ικανοποιητικά».

«Η κυβέρνηση καταβάλλει σίγουρα κάποιες προσπάθειες, αλλά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά», δήλωσε ο Ντ΄Αλέμα, κατά την διάρκεια πολιτικής συζήτησης, στο κεντροαριστερό Φεστιβάλ της Λ΄Ουνιτά, το οποίο πραγματοποιείται στην Μπολόνια.

«Θεωρώ ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πρέπει να βρεθεί η κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει δυναμικά», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο «Δημοκρατικό Κόμμα», ο Ντ΄Αλέμα τόνισε ότι «στην φάση αυτή, οι Δημοκρατικοί δεν διαθέτουν πολιτική γραμματεία, αλλά μια σειρά προσώπων που λειτουργούν ως άτομα πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

«Με τον τρόπο αυτό, εκτιμά ο εξηνταπεντάχρονος Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός, η εσωτερική ζωή του κόμματος δυσχεραίνεται ιδιαίτερα».

Σε σχέση, δε, με την επιλογή της Φεντερίκα Μογκερίνι, από μέρους του Ρέντσι, για το αξίωμα της ύπατης εκπροσώπου της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σε δήλωσή του προς την διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας «Λ’ Ουνιτά», φάνηκε εμφανώς ενοχλημένος:

«Αισθάνομαι μια χαρά, εγώ δεν ζήτησα τίποτα. Μου είχε προταθεί, θα μπορούσα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην χώρα μου με διαφορετικό τρόπο. Αλλάξανε ιδέα; Κανένα πρόβλημα, είμαι ελεύθερος», τόνισε ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και της ιταλικής διπλωματίας.