Με την ανταποκρίτρια του Economist τα έβαλε αυτή τη φορά ο Τούρκος ηγέτης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή ερώτησή της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την τουρκάλα δημοσιογράφο «αδιάντροπη» και «επικίνδυνη» προκαλώντας την άμεση και σκληρή αντίδραση της διεύθυνσης του βρετανικού περιοδικού.

«Είσαι μια αδιάντροπη και επικίνδυνη γυναίκα μεταμφιεσμένη σε κατ’ όνομα δημοσιογράφο», σημείωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Αμπερίμ Ζαμάν η οποία την προηγουμένη είχε ρωτήσει στη διάρκεια συνέντευξης τον αρχηγό της αντιπολίτευσης «αν μια μουσουλμανική κοινωνία μπορεί να επικρίνει την κυβέρνηση».

«Σου έδωσαν ένα στιλό κι εσύ γράφεις μια στήλη σε εφημερίδα», αναφώνησε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Ερντογάν. «Είσαι καλεσμένη σε κανάλια του συγκροτήματος Ντογκάν και βρίζεις μια ολοκληρωτικά μουσουλμανική κοινωνία». Το συγκρότημα Ντογκάν ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού Τύπου και ο ιδιοκτήτης του Αιντίν Ντογκάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Ερντογάν, στον οποίο από τα Μέσα που ελέγχει ασκεί δριμύτατη κριτική. με τον τούρκο πρωθυπουργό.

Η επίθεση στην Αμπερίμ Ζαμάν προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βρετανικού περιοδικού και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως «Υποστηρίζουμε πλήρως την ίδια και τις ανταποκρίσεις της. Δυστυχώς, στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία».