Ένας 85χρονος ένοικος γηροκομείου παντρεύτηκε επιτέλους την 91χρονη σύντροφό του, όταν κατάφεραν να πάρουν το πράσινο φως για την τελετή.

Ο τοπικός ληξίαρχος το πήρε πάνω του ώστε να γίνει τελικά ο γάμος των Peter Smirles και Jean Robson στην Αγγλία, ο οποίος έπαιρνε συνεχείς αναβολές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η υγεία του Peter άρχισε όμως να χειροτερεύει μετά τα Χριστούγεννα και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να επισπεύσει τον γάμο του. Χρειαζόταν όμως η σύμφωνη γνώμη του ληξίαρχου της κομητείας, η οποία κατέφτασε τελικά.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 26 χρόνια, θέλησαν ωστόσο να επισημοποιήσουν την ένωσή τους. «Τι άλλο μπορώ να πω; Την αγαπώ», είπε εκείνος. «Ο Peter μου έκανε πρόταση γάμου πριν από 25 χρόνια, αλλά του είπα ‘‘γιατί να βιαστούμε;’’. Και μετά δεν έγινε ποτέ», λέει εκείνη.

Ο οίκος ευγηρίας τήρησε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να γίνει η σεμνή τελετή με τρόπο ασφαλή για όλους. Εκεί ήταν οι κόρες της Jean, ενώ η κόρη και η εγγονή του Peter είδαν την τελετή μέσω βιντεοκλήσης.