Την αγορά άλλων σχεδόν 2 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορονοϊό ενέκρινε η κυβέρνηση του Παναμά, έναντι τιμήματος 24 εκατ. δολαρίων, πέραν των συμφωνιών που έχει κλείσει με την αμερικανική φαρμακευτική για την αγορά 3 εκατ. δόσεων.

Μέχρι στιγμής οι αρχές του Παναμά έχουν παραλάβει τρεις παρτίδες του εμβολίου αυτού, ή συνολικά 158.000 δόσεις — που αρκούν για την ανοσοποίηση 79.000 ανθρώπων — και αναμένει επίσης να λάβει δόσεις εμβολίων μέσω του COVAX, του μηχανισμού του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το υπουργείο Υγείας εξήγησε ότι σκοπός της νέας συμφωνίας με την Pfizer είναι να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της χώρας (4,2 εκατ.).

Ο Παναμάς έχει καταγράψει μέχρι στιγμής πάνω από 5.800 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 340.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.