Τον Σεπτέμβριο η σύνθεση του κολεγίου των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους

Θα τους παρουσιάσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ


ΚΟΣΜΟΣ
20:25
01/08/2014
Τον Σεπτέμβριο η σύνθεση του κολεγίου των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους
loading

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα παρουσιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τη νέα σύνθεση του κολεγίου των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπός του Νατάσα Μπερτό.

Η Ν. Μπερτό σημείωσε ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δε μπορεί να λάβει οριστική απόφαση για τα χαρτοφυλάκια των νέων Επιτρόπων πριν ορισθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες ο νέος πρόεδρος της ΕΕ και ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας — μια απόφαση που θα ληφθεί στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών την 30ή Αυγούστου.

Η ίδια εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών έχει γνωστοποιήσει στον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα ονόματα των υποψήφιων Επιτρόπων, και μόνο δύο χώρες δεν έχουν ακόμη υποβάλει τα ονόματα των δικών τους υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χώρες που δεν έχουν ακόμη υποβάλει ονόματα είναι το Βέλγιο και η Βουλγαρία, ενώ πιθανολογείται ότι και οι δύο θα προτείνουν γυναίκες Επιτρόπους.

Το μεν Βέλγιο λέγεται ότι θα προτείνει τη Φλαμανδή ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Μάριαν Τίσεν, η δε Βουλγαρία δεν αποκλείεται να προτείνει για δεύτερη θητεία την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Εν τω μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι προτείνει ως υποψήφια Επίτροπο την υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, την Φεντερίκα Μογκερίνι, για τη θέση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Τη θέση αυτή εποφθαλμιά και η Πολωνία, με τη Βαρσοβία να προτείνει ως υποψήφιο το δικό της υπουργό εξωτερικών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει