Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μετακινήσει προσωρινά στην Τυνησία το προσωπικό τής αντιπροσωπείας της στην Τρίπολη, εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων που μαίνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην Τρίπολη, η ΕΕ αποφάσισε να απομακρύνει το διεθνές της προσωπικό και την αντιπροσωπεία της και να τους εγκαταστήσει προσωρινά στην Τυνησία», σημείωσε ο Μαν.

«Οι συνάδελφοί μας έφτασαν σήμερα το πρωί στην Τυνησία», διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι Λίβυοι που εργάζονται στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Τρίπολη παρέμειναν στην πόλη.

Η απόφαση αυτή αφορά μια «προσωρινή» απομάκρυνση, διευκρίνισε ο Μαν και η επιστροφή τους στην Τρίπολη προβλέπεται να γίνει μόλις το επιτρέψει η κατάσταση.

«Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γραμμή που υιοθέτησε η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, ο ΟΗΕ και άλλες χώρες που διαθέτουν διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τρίπολη, όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία», υπογράμμισε ο Μαν.