Μεγάλη αύξηση στα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται καθημερινά ανά εβδομάδα στην Πολωνία, η οποία βρίσκεται στην αρχή του τρίτου κύματος της επιδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με σημερινές (19/2) δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας.

Η Πολωνία έχει χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει, ανοίγοντας πρόσφατα χιονοδρομικά κέντρα, όπως και κινηματογράφους, ξενοδοχεία και θέατρα στο 50% των δυνατοτήτων τους, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι τα μέτρα αυτά μπορεί να χρειαστεί να ανακληθούν ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας της COVID-19.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος, δεν έχει τη δυναμική που έχει στην Σλοβακία ή την Τσεχική Δημοκρατία (…), αλλά δυστυχώς παρατηρούμε αυτή την ανοδική τάση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Βόιτσεχ Αντρούσεβιτς σε δημοσιογράφους. «Ανά εβδομάδα βλέπουμε δυστυχώς μια αυξητική τάση 20%», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε παράλληλα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία αναλογεί σήμερα περίπου στο 10% των κρουσμάτων στην Πολωνία.

Σήμερα οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν 8.777 νέα κρούσματα του κορονοϊού και 241 θανάτους από την COVID-19.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.623.218 κρούσματα του ιού αυτού και 41.823 θάνατοι από την νόσο που προκαλεί.