Λήξη της μονομερούς εκεχειρίας που είχε ανακοινώσει μέχρι απόψε τα μεσάνυκτα ανακοίνωσε το Ισραήλ μετά τις ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς κατά των ισραηλινών εδαφών. Σύμφωνα με πηγές του στρατού που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι επιχειρήσεις ξεκινούν και πάλι κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα βομβαρδίσει και πάλι σήμερα από αέρος, θαλάσσης αλλά και με χερσαίες επιχειρήσεις.

Η Χαμάς έχει απορρίψει εξαρχής την εκεχειρία.

Πάντως οι υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης, σε δηλώσεις τους, έχουν κάνει ήδη σαφές ότι δεν είναι μέσα στα σχέδια του Τελ Αβίβ μια οριστική συμφωνία για τον τερματισμό των συγκρούσεων με τη Χαμάς και τις άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα, που πλέον μαίνονται για 20η ημέρα. Ο τελευταίος απολογισμός, μετά τη χθεσινή κατάπαυση πυρός και την ανακομιδή πτωμάτων από τα ερείπια σπιτιών και κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας είναι 1.050 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι. 43 στρατιώτες και τρεις πολίτες έχουν σκοτωθεί από την πλευρά του Ισραήλ.

Η οργή και η αποδοκιμασία για τη βία των ισραηλινών επιχειρήσεων καταδικάζεται και από τους ίδιους τους Ισραηλινούς. Πολλές χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ για να ζητήσουν τον τερματισμό της επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.