Δύο αμερικανικά F16 απογειώθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή προκειμένου να συνοδεύσουν ένα αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από τον Καναδά με προορισμό τον Παναμά, πίσω στο Τορόντο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ένας επιβάτης απείλησε πως θα «ανατινάξει» το αεροπλάνο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η ταγματάρχης Τζούλι Ρόμπερτζ της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) δήλωσε ότι τα αεροσκάφη απογειώθηκαν προκειμένου να συνοδεύσουν «προληπτικά» την πτήση 772 της Sunwing Airlines, μία ώρα σχεδόν αφότου το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Σε βίντεο που τράβηξε επιβάτης της πτήσης φαίνονται αξιωματούχοι των καναδικών δυνάμεων ασφαλείας να φωνάζουν «κάτω τα κεφάλια, ψηλά τα χέρια», καθώς εισέβαλαν στο αεροσκάφος όταν αυτό οδηγήθηκε πίσω στο Τορόντο.
Μέσα ενημέρωσης της χώρας αυτής μετέδωσαν πως ένας 25χρονος Καναδός συνελήφθη με την υποψία ότι αποτέλεσε απειλή για το αεροσκάφος. Η ιστοσελίδα CityNews ανέφερε ότι ένας από τους επιβάτες δήλωσε πως ο ύποπτος εξαγριώθηκε όταν έμαθε ότι κάποια αφορολόγητα αντικείμενα που ήθελε να αγοράσει δεν ήταν προς πώληση.