Ένα αγόρι 12 ετών πυροβόλησε και σκότωσε τον άντρα που είχε διαρρήξει νωρίτερα το σπίτι της 73χρονης γιαγιάς του στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να την προστατεύσει.

Δύο ληστές με μάσκες εισέβαλαν στο σπίτι της Λίντα Έλις το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν λεφτά. Οι ληστές πυροβόλησαν τη γιαγιά στο πόδι και ο εγγονός της πυροβόλησε τους δύο ληστές, οι οποίοι τότε εγκατέλειψαν το σπίτι.

Ο 19χρονος Χαλίλ Χέρινγκ εντοπίστηκε αργότερα ένα περίπου τετράγωνο μακριά από το διαμέρισμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Η αστυνομία βρήκε αποδείξεις ότι ο Χέρινγκ ήταν ένας από τους δύο άντρες με τις μάσκες στο διαμέρισμα της γιαγιάς. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο Χαλίλ Χέρινγκ είναι ένας από τους δύο μασκοφόρους στο διαμέρισμα και δέχτηκε πυρά στη διάρκεια της ληστείας. Ένα 12χρονο αγόρι στην κατοικία πυροβόλησε τους υπόπτους ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, κάνοντάς τους να φύγουν από το διαμέρισμα», ανέφερε η αστυνομία.

Η Έλις μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο, όπου παραμένει σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Δευτέρα.

Σε βάρος του αγοριού δεν αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες, ωστόσο η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να συλλάβει ακόμη τον δεύτερο εισβολέα στο σπίτι της γιαγιάς.