Τη δημόσια απολογία τους προσέφεραν τα Βασιλικά Ταχυδρομεία της Αγγλίας, υποσχόμενα πως θα ερευνήσουν το περιστατικό με την «απαράδεκτη συμπεριφορά» του υπαλλήλου τους την Τετάρτη.

«Δεν μπορώ να σε βοηθήσω», είπε ένας ταχυδρόμος αφήνοντας την ηλικιωμένη μέσα στο χιόνι και το δριμύ ψύχος.

Η 72χρονη Patricia Stewart από τη Σκοτία ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Είχε πέσει στην αυλή του σπιτιού της και ζήτησε βοήθεια από τον ταχυδρόμο που έτυχε να περνά από κει.

Εκείνος όμως αγνόησε τις εκκλήσεις της ηλικιωμένης. Το βίντεο ανέβασε στο Facebook η ανιψιά της 72χρονης, Sheryl Harkins.

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται αυτές τις μέρες στη Σκοτία μεταξύ -13 και -21 βαθμούς Κελσίου. Την ηλικιωμένη βοήθησε τελικά ένας διανομέας, ο οποίος κάλεσε και έναν γείτονα για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ανιψιά, ο ταχυδρόμος αρνήθηκε να βοηθήσει την 72χρονη επειδή «είμαι έξω και δουλεύω από το πρωί μέσα σε αυτή την κακοκαιρία». Κι έτσι σηκώθηκε να φύγει αφήνοντάς τη στο παγωμένο έδαφος.

Η Sheryl είπε πως αργότερα την επισκέφτηκε εκπρόσωπος των Βασιλικών Ταχυδρομείων για να απολογηθεί. «Πρέπει να ομολογήσω πως η αντίδραση ήταν άμεση και είμαι χαρούμενη που το αναγνωρίζουν και δεν θα το θάψουν κάτω από το χαλί».