Το σλοβενικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σήμερα να αρχίσει το συντομότερο δυνατό ανεξάρτητη και ολοκληρωμένη διεθνής έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της εταιρείας Malaysia Airlines, στην ανατολική Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι μόνο στη βάση μιας τέτοιας έρευνας οι υπεύθυνοι για την τραγωδία θα λογοδοτήσουν.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες για να ηρεμήσει η κατάσταση στην Ουκρανία, κι αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση και της γενικής διεθνούς ασφάλειας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σλοβενίας τονίζει ότι το δυστύχημα προκαλεί σοκ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των περίπου 300 επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή του Boeing 777 της Malaysia Airlines

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στην πτήση από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ επέβαιναν Σλοβένοι υπήκοοι.

Εν τω μεταξύ ο σλοβενικός αερομεταφορέας Adria Airways ανακοίνωσε ότι τα αεροπλάνα του δεν πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την περιοχή, στην οποία συνετρίβη το αεροπλάνο, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του προγράμματος των δρομολογίων.

Σύμφωνα με την Adria Airways ήδη από τον Απρίλιο είχε εκδοθεί προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που ένα από τα αεροπλάνα της χρειαστεί να πραγματοποιήσει πτήση πάνω την Ουκρανία, οι πιλότοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Συμφερούπολης.