Σοβαρές ζημιές υπέστη σήμερα ο τερματικός σταθμός του διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης από τις ρίψεις ρουκετών, κατά την πέμπτη συνεχή ημέρα των συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων ομάδων με στόχο τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Λιβύης.

«Ο τερματικός σταθμός επλήγη από 2 ρουκέτες που έπληξαν τη στέγη. Οι αίθουσες επιβίβασης έχουν υποστεί καταστροφές σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε ο Τάρεκ Ουρούα ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρές ζημιές» χωρίς να αναφέρει την ύπαρξη θυμάτων.

Από την Κυριακή, 12 και πλέον αεροσκάφη και πολλές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές στο αεροδρόμιο. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που επλήγη ο τερματικός σταθμός.

Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό από την Κυριακή και για άγνωστο διάστημα εξαιτίας της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες που προσπαθούν να απομακρύνουν τις ταξιαρχίες που δρουν εναντίον των ισλαμιστών.

Οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες έχουν εκτοξεύσει δεκάδες ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου που ελέγχουν από το 2011 οι ταξιαρχίες της πόλης Ζέντεν (170 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης) που θεωρούνται ως η ένοπλη πτέρυγα του τομέα των φιλελευθέρων.

Σήμερα έλαβαν την υποστήριξη των ισχυρών ταξιαρχιών της πόλης Μισράτα (200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης).

Ομάδες ανταρτών από τις πόλεις Ζέντεν και Μισράτα είχαν συμμετάσχει ενεργά στην εξέγερση του 2011 εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι. Όμως μετά την πτώση του Λίβυου ηγέτη, βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Η ανακοίνωση της υποστήριξης ομάδων από τη Μισράτα αναβιώνει τους φόβους για επέκταση των συγκρούσεων στην Τρίπολη την ώρα που η χώρα αναμένει πάντα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.