Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στο Τόκιο μπορεί να εννεαπλασιάστηκε από το καλοκαίρι, δείχνει έρευνα που στηρίχθηκε στα αποτελέσματα τεστ αντισωμάτων που έγιναν στους κατοίκους της ιαπωνικής πρωτεύουσας, την ώρα που η Ιαπωνία προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το τρίτο και πιο φονικό κύμα της επιδημίας της COVID-19 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τεστ αντισωμάτων που έγιναν σε τυχαίο δείγμα πολιτών στην ιαπωνική πρωτεύουσα τον Δεκέμβριο έδειξε ότι 0,91% από αυτούς είχαν αντισώματα για τον ιό, σε σύγκριση με περίπου 0,1% που είχαν αντισώματα σε παρόμοια έρευνα που είχε γίνει τον Ιούνιο, αναφέρει σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας σε έκθεσή του.

Η έρευνα αυτή που στηρίχθηκε σε δείγμα που ελήφθη από περισσότερους από 15.000 ανθρώπους και εξετάστηκε για αντισώματα έδειξε επίσης αυξήσεις στα ποσοστά αντισωμάτων των κατοίκων στην Οσάκα και τον νομό Μιγιάγκι.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιαπωνία παρουσιάζουν καθοδική τάση, αλλά η ιαπωνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ότι παραμένει επιφυλακτική.

Η Ιαπωνία επέβαλε τον περασμένο μήνα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα σε 11 περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνεται το Τόκιο, γειτονικοί νομοί και η δυτική πόλη Οσάκα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε εξάλλου να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους 10 από τους 11 νομούς ως τις 7 Μαρτίου, καθώς το σύστημα υγείας εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση παρά μια μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 390.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 5.832 θανάτους από COVID-19 και προσπαθεί να εξαλείψει τις πιθανότητες για ξεσπάσματα του ιού καθώς προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αναμένεται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου στη χώρα.