Η κυβέρνηση της Γερμανίας επέκρινε σήμερα τη Ρωσία διότι αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε κάνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία.

Η Γερμανία διαμηνύει εκ νέου πως η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει έτοιμη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν κρίνει πως είναι αναγκαίο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου δήλωσε ότι η Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο χθες και ότι εξέφρασαν όλοι τους την απογοήτευσή τους για το γεγονός πως οι αντάρτες δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει στις συνομιλίες ανάμεσα στο Κίεβο, τη Μόσχα και τους δυτικούς διαμεσολαβητές.

«Συμφώνησαν επίσης ότι η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες στις οποίες είχαν συμφωνήσει οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Πολωνίας την 2α Ιουλίου και είναι πάντοτε στο υπόβαθρο κατά τις επαφές της καγκελαρίου με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.