Ρίγη ανατριχίλας έχει στείλει στην τοπική κοινωνία του Ιλινόις η είδηση ότι ο άνθρωπος που βίασε και σκότωσε ένα μωρό το 1997 θα αφεθεί ελεύθερος στα τέλη του μήνα.

Ο 47χρονος Cayce Williams εξέτισε τη μισή ποινή από τα 48 χρόνια που είχε καταδικαστεί και θα αποφυλακιστεί στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο Williams είχε δηλώσει ένοχος για τη σεξουαλική επίθεση και τη δολοφονία της 20 μηνών Quortney Kley, της κόρης της τότε συντρόφου του. Την οποία θα πρόσεχε υποτίθεται όσο η μαμά της ήταν στη δουλειά.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Η αυτοψία έδειξε ότι είχε κακοποιηθεί σωματικά και σεξουαλικά και πέθανε από τον άγριο ξυλοδαρμό και την εσωτερική αιμορραγία που προκάλεσε ο βιασμός.

Σύμφωνα με τη Chicago Tribune, θα αφεθεί ελεύθερος την ίδια μέρα που πριν από 24 χρόνια έκανε το ανατριχιαστικό έγκλημά του.

Η Margaret Morgan δεν μπορεί να πιστέψει πως ο δολοφόνος του παιδιού της θα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος: «Περνάς από σοκ», είπε στην εφημερίδα, «δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Νιώθω πως χάνω το μυαλό μου».

Όταν καταδικάστηκε το 1997 ο Williams, το Ιλινόις ανάγκαζε τους καταδικασμένους για βαριά κακουργήματα να εκτίουν όλη την ποινή τους. Ο νόμος κρίθηκε ωστόσο αντισυνταγματικός στο Ανώτατο Δικαστήριο το 1997 και ήταν αυτό που έκοψε την ποινή του στο μισό.