Ό,τι ξεκίνησε σαν μια νέα πρόκληση στο TikTok με θετικό πρόσημο έχει μετατραπεί σε παιδότοπο των διεστραμμένων.

Το Silhouette Challenge καλεί τις γυναίκες σε σέξι πόζες μέσα στο ημίφως για να προωθηθούν πιο υγιή σωματικά πρότυπα.

Μόνο που κάποιοι άντρες βρήκαν τρόπο να αφαιρούν το φίλτρο και να βλέπουν το πρωτότυπο υλικό, που κάποιες φορές περιλαμβάνει γυναίκες με εσώρουχα, μαγιό ή ακόμα και εντελώς γυμνές.

Αρκετοί έχουν ανεβάσει δικά τους βίντεο στο YouTube που δίνουν ακριβείς οδηγίες για την αποκάλυψη των γυναικείων σωμάτων και οι γυναίκες συμβουλεύονται πια να μείνουν μακριά από την πρόκληση.

Αυτό το κόκκινο φίλτρο που κρύβει επιμελώς τα σώματά τους, εμφανίζοντας μόνο το γενικό περίγραμμα, αποδεικνύεται εύκολο στην αφαίρεσή του. Και κάποιες φορές αποκαλύπτει γυμνά γυναικεία σώματα.

Η σέξι πρόκληση Silhouette Challenge γεννήθηκε στο TikTok για καλό σκοπό, για να αγκαλιάσουν το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους οι γυναίκες όπως ακριβώς είναι. Χωρίς να δείχνουν πολλά, αποκαλύπτουν τις καμπύλες τους.

Κάποιοι άντρες έχουν μπει όμως σε μεγάλο κόπο για να «πειράξουν» τα βίντεο και να δουν τι κρύβεται κάτω από το φίλτρο.

Κακός χαμός επικρατεί στα κοινωνικά μέσα και πολλοί συμβουλεύουν τις γυναίκες να σταματήσουν, καθώς δεν είναι τελικά και τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί η κόκκινη μάσκα. Αρκετά βίντεο στο YouTube λειτουργούν πια ως οδηγοί βήμα-το-βήμα.

Το περιοδικό Rolling Stone σημειώνει: «Δεν πρόκειται να βάλουμε link, αλλά υπάρχουν πολλά βίντεο παντού στο YouTube που προσφέρουν πληροφορίες για την αφαίρεση του κόκκινου φίλτρου στο Silhouette Challenge του TikTok».

Ένα από αυτά έχει περισσότερες από 350.000 προβολές.