Ένας αξιωματικός ασφαλείας και 7 ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαδοχικές εκρήξεις που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Σινά της Αιγύπτου, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 25 ακόμα τραυματίστηκαν από τη μία έκρηξη. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ένας πύραυλος που είχε στόχο τις κεντρικές εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στο βόρειο τμήμα του Σινά, έπεσε τελικά μπροστά από ένα κατάμεστο σουπερμάρκετ στην πόλη Αλ-Αρίς.

Λίγα λεπτά αργότερα, δύο ακόμα ρουκέτες χτύπησαν μια μονάδα ασφαλείας στην ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν ακόμα 7 άνθρωποι, αναφέρουν ιατρικές πηγές.

Ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, πρώην επικεφαλής του στρατού της χώρας, Φατάχ αλ-Σίσι έχει δεσμευτεί για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» και την αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.