Xρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βερολίνο, Γερμανία: Η μνήμη των θυμάτων υπενθυμίζει τη θηριωδία

Από το 1996, η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας τιμά την επέτειο απελευθέρωσης του Άουσβιτς, με το 2021 να μην αποτελεί εξαίρεση. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ενός ραβίνου να στέκεται μπροστά από το εραλδικό αετό, το σήμα της χώρας που προκάλεσε -ως ναζιστική- τόσα δεινά στον πλανήτη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν και ο χρόνος πέρασε, οι μνήμες είναι εδώ για να υπενθυμίζουν τις θηριωδίες.

Βαρσοβία, Πολωνία: Οι εκτρώσεις έφεραν τη γέννηση έντονων αντιδράσεων

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε την ίδια ημέρα με τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να απαγορεύονται ουσιαστικά οι αμβλώσεις στη χώρα. Η εξέλιξη αυτή έφερε έντονες αντιδράσεις, με μαζικές διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε αρκετές πόλεις και ειδικά στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Χάρλεμ, Ολλανδία: Η χώρα φλέγεται λόγω των απαγορεύσεων

Οι χειρότερες ταραχές των τελευταίων 40 ετών διαδραματίστηκαν στην Ολλανδία, όπως αναφέρθηκε για στόματος του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε. Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, κάτι που είχε να συμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αθήνα, Ελλάδα: Η μαζική διαδήλωση έδωσε ηχηρό μήνυμα και… προβληματισμό

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή κόσμου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης (28/01) στην Αθήνα, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την παρουσία της Αστυνομίας στα ΑΕΙ. Οι εικόνες προβληματισμό όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για τη δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί και σχετική δικογραφία από την Αστυνομία.

Πομπηία, Ιταλία: Η αναγέννηση ενός εντυπωσιακού και ιστορικού χώρου

Το παλιό μουσείο της Πομπηίας, το οποίο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς του 1943, ξαναφτιάχτηκε το 1948 και ξανάκλεισε μετά τον σεισμό του 1980, είναι πλέον ξανά «όρθιο» -πλήρως ανακαινισμένο. Περιλαμβάνει μοναδικά ευρήματα και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τοιχογραφίες και αντικείμενα που άντεξαν στη λάβα που σκέπασε την πόλη το 79 μ.Χ.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Οι θρύλοι σαν τον Κόμπι Μπράιαντ δεν πεθαίνουν

Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από τότε που ο Κόμπι Μπράιαντ άφησε την τελευταία του πνοή σε τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερό του. Μαζί με τον πεντάκις πρωταθλητή του ΝΒΑ χάθηκε και η 13 ετών κόρη του, Τζιάνα – Μαρία, αλλά και ακόμη εφτά άτομα, φίλοι του μπασκετικού αστέρα. Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στο Λος Άντζελες έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους ότι οι θρύλοι δεν πεθαίνουν.

Λίγα λουλούδια στον χώρο τη τραγωδίας που άφησαν κάποιοι άνθρωποι για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων, ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν ως ένδειξη σεβασμού. Μια δήλωση ότι δεν θα τον ξεχάσουν…

Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ: Με την ευχή να… εξατμιστεί ο εφιάλτης

Μια γυναίκα που φορά μάσκα προσώπου ως προφύλαξη από τον κοροναϊό, περπατά μέσα από τον ατμό που βγαίνει από φρεάτιο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Τόσο εκείνη όσο και όλη η ανθρωπότητα θα ήθελε να… εξατμιστεί και ο κορονοϊός, με την πανδημία να «γονατίζει» τον πλανήτη για πάνω από έναν χρόνο πλέον.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Η πανδημία δεν «σβήνει» την επιθυμία για βουτιά

Δεύτερη παγκοσμίως κατατάσσεται ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας η Βραζιλία και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, σε απόλυτα μεγέθη, καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν το εκατομμύριο. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους κατοίκους του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι οποίοι πήγαν μαζικά για μια βουτιά στη θάλασσα, όντας στην «καρδιά» του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο.

Πεκίνο, Κίνα: Τα μέτρα προστασίας σε υπερθετικό βαθμό

Σε ένα άλλο επίπεδο έφτασε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ένας ταξιδιώτης στο Πεκίνο, ο οποίος χρησιμοποιώντας μια κυλιόμενη σκάλα κάτω από ένα χρωματιστό φεγγίτη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πεκίνου, έδωσε μια εντυπωσιακή και παράλληλα μυστηριώδη φωτογραφία. Στη χώρα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία έχουν λάβει ξανά δραστικά μέτρα, με στόχο να μην υπάρξει μια νέα έξαρση.