Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κάλεσε σήμερα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να δείξουν «αυτοσυγκράτηση» καθώς οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται ήδη στην τρίτη ημέρα τους.

Σε ομιλία του στο Φρούριο Πομπέλ, κοντά στη Ρεν, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι το μοναδικό μήνυμα που έχει να στείλει το Παρίσι στις δύο πλευρές «είναι το μήνυμα του διαλόγου, της αυτοσυγκράτησης, της ειρήνευσης».

Την Τετάρτη ο Ολάντ είχε πάρει σαφώς θέση υπέρ της στρατηγικής που ακολουθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφράζοντας την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο Ισραήλ και καταδικάζοντας «με τον εντονότερο τρόπο» την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι καθήκον της ισραηλινής κυβέρνησης «να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τον πληθυσμό (του Ισραήλ) από τις απειλές».

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα, για τρίτη ημέρα, τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

Άλλοι 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» στους 82.