Στο άκουσμα ότι κάποιος εργάζεται στο Λευκό Οίκο το μυαλό του καθενός πηγαίνει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, διάφορους νομοθέτες αλλά και ανρθώπους που ασχολούνται με εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις ή την πολιτική γενικότερα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που μπαινοβγαίνουν στο κτίριο- σύμβολο της Ουάσιγκτον, καθώς υπάρχουν πολλοί τίτλοι εργασίας, κάποιοι μάλιστα αρκετά ασυνήθιστοι αλλά εξίσου σημαντικοί για την ομαλή εσωτερική λειτουργία του Λευκού Οίκου, που εφαρμόζονται στην πράξη και μάλιστα ανταμείβονται αρκετά αδρά.

Επικεφαλής καλλιγράφος

Όχι μόνο στο προσωπικό του Λευκού Οίκου υπάρχουν δύο καλλιγράφοι, ο ένας κερδίζει περίπου 84.400 δολάρια ετησίως και ο άλλος 102.000 δολάρια, αλλά έχουν και έναν επικεφαλής καλλιγράφο, ο οποίος αμείβεται με το ποσό των 109.200 δολαρίων ετησίως. Πρόκεται για τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την δημιουργία τόσο των κοινωνικών, όσο και των επίσημων εγγράφων του Λευκού Οίκου.

Διευθυντής Προεδρικού Γραφείου Δώρων

Όσο παράλογο κι αν ακούγεται υπάρχει και αυτή η ιδιότητα στο Λευκό Οίκο, η οποία κοστίζει στους φορολογούμενους το ποσό των 58.200 δολαρίων ετησίως. Πρόκειται για τον άνθρωπο που παρακολουθεί όλα τα αντικείμενα που δόθηκαν ως δώρο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του. Σύμφωνα με το Marie Claire, αυτά τα δώρα δεν ανήκουν προσωπικά στον Πρόεδρο, εκτός κι αν τα αγοράσει στην αγοραστική τους τιμή μετά το πέρας της θητείας του. Διαφορετικά, τοποθετούνται στα Εθνικά Αρχεία, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό για έναν υπάλληλο του Λευκού Οίκου να παρακολουθεί όλα αυτά τα αντικείμενα που προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια της κάθε προεδρίας.

Διευθυντής αλληλογραφίας νεολαίας

Ο Λευκός Οίκος είναι ήδη πλημμυρισμένος με μηνύματα από ψηφοφόρους, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει Διευθυντής Αλληλογραφίας Νεολαίας, ο οποίος παραλαμβάνει την αλληλογραφία από τα παιδιά της χώρας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη δουλειά κερδίζει ετησίως το καθόλου ευκαταφρόνητο ποστό των 48.800 δολαρίων.

Διευθυντής παραγωγής βίντεο

Με τόσα πολλά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο Λευκό Οίκο, τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι συνεργάτες του συνεχώς φωτογραφίζονται και βιντεογραφούνται. Τούτου λεχθέντος, η προεδρική κατοικία διαθέτει το δικό της προσωπικό παραγωγής βίντεο, συμπεριλαμβανομένου ενός προϊσταμένου του τμήματος και πολλών βιντεογράφων. Ο Διευθυντής Παραγωγής Βίντεο βγάζει 106.000 δολάρια, ενώ ένας ανώτερος βιντεογράφος κερδίζει 80.000 δολάρια ετησίως.

Ταξιδιωτικοί πράκτορες

Ανάμεσα στα καθήκοντα του Προέδρου των ΗΠΑ είναι και τα αμέτρητα ταξίδια, τα οποία οργανώνονται πολύ καλύτερα από ένα ταξιδιωτικό γραφείο εντός των τοιχών του Λευκού Οίκου. Ο διευθυντής του συγκεκριμένου γραφείου, λοιπόν, κερδίζει το ποσό των 106.000 δολαρίων το χρόνο, ενώ ο υπεύθυνος και διοργανωτής για το εκάστοτε ταξίδι του Προέδρου το ποσό των 72.700 δολαρίων αντίστοιχα.