Ένα ολόκληρο έθνος, το οποίο φημίζεται για τη συνήθειά του να περιμένει υπομονετικά στην ουρά, μάλλον βαρέθηκε να περιμένει, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα.

Οι Βρετανοί ενήλικες στέκονται στην ουρά κατά μέσο όρο για μόλις 10 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, προτού χάσουν την υπομονή του.

Οι περισσότεροι βαριούνται να περιμένουν στην ουρά του σούπερ μάρκετ κι ακολουθεί η ουρά στο ταχυδρομείο και στον έλεγχο των εισιτηρίων στα αεροδρόμια.

Σε ό,τι αφορά τους ερωτηθέντες άνω των 55 ετών, εκείνοι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους περιμένοντας στην ουρά σχεδόν τρία λεπτά νωρίτερα σε σχέση με τους νεότερους, αλλά εκείνοι που είναι κάτω των 35, συνήθως χάνουν την υπομονή τους και ξεσπούν στους γύρω τους.

Οι περισσότεροι Βρετανοί θα προτιμούσαν να αποφεύγουν εντελώς τις ουρές, με οκτώ στους 10 ενήλικες να προτιμούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά, σύμφωνα με την έρευνα του Συμβουλίου Πληρωμών.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη ηλεκτρονικά σε δείγμα 2.006 ενηλίκων, διαπίστωσε ότι ένας στους πέντε ενήλικες κάνει τις αγορές του τη νύχτα για να αποφύγει τις ουρές ή ακόμη και μέσω Internet για να «γλυτώσουν» χρόνο και χρήμα.