Επιπλέον, 24.605 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Βραζιλία τις προηγούμενες 24 ώρες, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ακόμη 462 θανάτους.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει συνολικά καταγράψει 195.411 θύματα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 7.700.578, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από εκείνον των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Ακόμη 700 νεκροί στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 11.091 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 700 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 126.507 νεκρούς επί συνόλου 1.437.185 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας έχει τονίσει ότι ο πραγματικοί αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από τον επίσημο απολογισμό.

Νωρίτερα χθες, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρ τόνισε με tweet του ότι συνομίλησε με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι και αποφάσισαν να εμβαθύνουν τις στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών στην καταπολέμηση της πανδημίας. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αναζωπύρωση στην Ιαπωνία

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο θα ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της αναζωπύρωσης κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

H κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιασούτοσι Νισιμούρα σήμερα απόγευμα (τοπική ώρα) για να υποβάλει το σχετικό αίτημα, ανέφερε η γιαπωνέζικη εφημερίδα, επικαλούμενη πολλές πηγές.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έχει αντισταθεί σε εκκλήσεις για την επανεπιβολή του εν λόγω έκτακτου μέτρου, το οποίο η κυβέρνηση υιοθέτησε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος της πανδημίας.

Οι ημερήσιες μολύνσεις της Covid-19 στο Τόκιο κατέγραψαν επίπεδα ρεκόρ με 1.337 κρούσματα στις 31 Δεκεμβρίου.

Επέκταση των κανόνων αποστασιοποίησης στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα θα επεκτείνει πρωτοφανείς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Σεούλ και σε γειτονικές περιοχές έως τις 17 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος υγείας. Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των τεσσάρων ατόμων.

Ο αξιωματούχος είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα για τη μείωση της παρατεταμένης αύξησης λοιμώξεων που έχει οδηγήσει σε αύξηση θανάτων που συνδέονται με την Covid-19.

Η χώρα ανακοίνωσε 824 νέες περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, από 1.029 την προηγούμενη ημέρα.