Το σενάριο της επιστροφής του πρώην Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, επεξεργάζεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Journal du Dimanche.

Όπως αναφέρει, ο δεξιός πρώην Πρόεδρος θα επιστρέψει στο τέλος Αυγούστου, συγκεκριμένα τότε θα κάνει την ανακοίνωση της επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο Σαρκοζί φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι δεν θα αφήσει τη χώρα μεταξύ του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ φέρεται να λέει ότι αναρωτιέται πόσο χαμηλά μπορεί να ρίξει τη χώρα ο Σοσιαλιστικής Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Και επειδή στο εσωτερικό του κόμματος του υπάρχει αλληλοσπαραγμός, ο Νικολά Σαρκοζί εξετάζει την επιστροφή του με σημείο έναρξης την Τετάρτη που θα τιμηθεί για το έργο του στο γαλλικό κοινοβούλιο απο μια οργάνωση νέων.

Τον Νικολά Σαρκοζί θα ακολουθούν έμπιστοι δημοσιογράφοι που έχουν αναλάβει την προβολή του και μέσα στο καλοκαίρι θα πυκνώνουν οι επιλεγμένες εμφανίσεις του πρώην Προέδρου, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της επιστροφής του στο τέλος Αυγούστου.