Ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι συγκαλείται σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα.

Η κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει αν θα χρειασθεί η επιβολή επιπλέον περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των κρουσμάτων της επιδημίας και των νοσηλευομένων, δήλωσε ο Στίβεν Ντόνελι.

Η ιρλανδική κυβέρνηση έχει κλείσει όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια και απαγορεύει όλες τις επισκέψεις από νοικοκυριό σε νοικοκυριό από την 1η Ιανουαρίου. Όμως, τα καταστήματα και τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.

Με τη σειρά της, η Σουηδία κατέγραψε 32.485 κρούσματα της Covid-19 και 205 θανάτους (επί συνόλου 8.484) από τις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας.

Το κατά κεφαλήν ποσοστό των θανάτων στην Σουηδία είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τους γείτονές της της Βόρειας Ευρώπης, αλλά χαμηλότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιβάλει lockdown.

Η Υπηρεσία Υγείας διευκρινίζει ότι τα στατιστικά στοιχεία της περιόδου των Χριστουγέννων είναι λιγότερο αξιόπιστα από ό,τι συνήθως λόγω του μικρότερου αριθμού διαγνωστικών τεστ και καθυστερήσεων στην καταγραφή των θανάτων.