Ένα αεροσκάφος Air Canada Boeing 737 Max αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση μετά την εμφάνιση προβλημάτων στον κινητήρα, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Guardian το αεροπλάνο πετούσε από την πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ προς το Μόντρεαλ του Καναδά, όταν εκτράπηκε λίγο μετά την απογείωση, ανέφερε η Air Canada. Το αεροπλάνο μετέφερε τρία μέλη του πληρώματος και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Τα αεροσκάφη 737 Max προσγειώθηκαν το 2019 μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα, αλλά ξεκίνησαν πάλι να πετούν αυτόν το μήνα μετά από μια γενική επισκευή. Οι συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία έγιναν εντός πέντε μηνών και οδήγησαν στον θάνατο 346 άτομα.

Τα ατυχήματα αποδόθηκαν σε ατέλειες στο αυτοματοποιημένο λογισμικό πτήσης που ονομάζεται MCAS.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σε ανακοίνωσή της, η Air Canada δήλωσε ότι οι πιλότοι «έλαβαν ειδοποίηση για πρόβλημα στον κινητήρα και, σύμφωνα με την τυπική διαδικασία λειτουργίας σε μια τέτοια κατάσταση, αποφάσισαν να κλείσουν έναν κινητήρα» πριν μεταβούν στην Τούσον της Αριζόνα.

«Τα σύγχρονα αεροσκάφη είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με έναν κινητήρα και τα πληρώματά μας είναι εκπαιδευμένα για τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Air Canada.

Μετά τις δύο συντριβές, η Boeing εφάρμοσε μια σειρά τροποποιήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης του λογισμικού ελέγχου πτήσης, της αναθεώρησης των διαδικασιών του πληρώματος και της αλλαγής της εσωτερικής καλωδίωσης. Τα αεροσκάφη άρχισαν – πριν από περίπου 3 εβδομάδες – ξανά τις πτήσεις με επιβάτες πρώτα στη Βραζιλία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.