Την πρώτη εκτέλεση, μετά από επτά εβδομάδες, πραγματοποίησε η αμερικανική Πολιτεία της Τζόρτζια. Η εκτέλεση αυτή έρχεται μετά από εκείνη στην Οκλαχόμα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς ήταν φανερό πως προκάλεσε πόνο στον καταδικασμένο Κλέιτον Λόκετ.

Ο θάνατος του Κλέιτον Λόκετ είχε επέλθει 43 λεπτά μετά την ένεση μ’ ένα νέο θανατηφόρο κοκτέιλ φαρμάκων, σε σύγκριση με τα περίπου δέκα λεπτά στα οποία επέρχεται συνήθως.

Η νεκροψία έδειξε πως το προσωπικό στο οποίο είχε ανατεθεί η εκτέλεση δεν κατάφερε να τοποθετήσει σωστά την ενδοφλέβια παροχή και, έπειτα από πολλές άκαρπες προσπάθειες, είχε τρυπήσει τη μηριαία φλέβα.

Ο 58χρονος Μάρκους Ουέλονς, καταδικασμένος για το φόνο μιας έφηβης το 1989, κηρύχθηκε νεκρός από θανατηφόρα ένεση στις 11:56 (τοπική ώρα, 06:56 ώρα Ελλάδας) στο Τζάκσον της Τζόρτζια δήλωσε μια εκπρόσωπος της φυλακής.

Ο Αφροαμερικανός είχε απαγάγει την 15χρονη ενώ εκείνη πήγαινε στο σχολείο της, την είχε βιάσει και στραγγαλίσει μ’ ένα καλώδιο τηλεφώνου, ενώ στη συνέχεια είχε κρύψει το πτώμα της σε κοντινό δάσος.