Ο Σαρλ Μισέλ δεν χρειάζεται να είναι πια σε καραντίνα. Και το τρίτο τεστ για κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βγήκε αρνητικό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Μπάρεντ Λέιτς, με αποτέλεσμα πλέον να πάψει ο αυτοπεριορισμός του.

Ο κ. Μισέλ, ο οποίος είχε τεθεί σε απομόνωση όταν ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, διαγνώστηκε θετικός στον ιό, είχε κάνει ακόμη δύο τεστ την περασμένη εβδομάδα και ήταν επίσης αρνητικά.

Η μόλυνση του Μακρόν από την Covid-19 προκάλεσε  διαταράξεις στην ατζέντα πολλών Ευρωπαίων ηγετών, με τους οποίους είχε συναντηθεί το προηγούμενο διάστημα κυρίως στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Έτσι, οι πρωθυπουργοί του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, καθώς και ο κ. Μισέλ, ανακοίνωσαν ότι απομονώνονται.

Αντίθετα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που είχε συμμετάσχει σε γεύμα στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, δεν έκρινε απαραίτητο να τεθεί σε καραντίνα.