Από τα ξημερώματα έκαναν σήμερα ουρές οι Βρετανοί έξω από τα σούπερ μάρκετ της χώρας, θέλοντας να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τις γιορτές, μέσα στο κλίμα φόβου για ελλείψεις σε βασικά αγαθά και το χάος που επικρατεί στα λιμάνια.

Οι φόβοι του κοινού επιδεινώθηκαν από την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της με την Αγγλία, όταν παράγοντες της αγοράς ισχυρίστηκαν πως τα κλειστά σύνορα θα επηρεάσουν αναμφίβολα την προμήθεια βασικών εορταστικών αγαθών.

Με την Αγγλία σε νέο κλοιό τρόμου για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και τα σύνορα με τη Γαλλία κλειστά, πολλοί ανησυχούν για την ομαλή πορεία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο.

Περιορισμούς στη σύνδεση με την Αγγλία έχουν υιοθετήσει κι άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Αυστρία, η Δανία, η Ιρλανδία και η Βουλγαρία.

Η Ένωση Φαγητών και Ποτών της Αγγλίας προειδοποίησε για «σοβαρές ελλείψεις» στην προμήθεια φρέσκων προϊόντων, όπως έκανε και η Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου, διαβλέποντας σημαντικές ανεπάρκειες στην αγορά λόγω των κλειστών συνόρων με τη Γαλλία.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν με γοργούς ρυθμούς, γεγονός που αναμένεται να επιτείνει την ανισορροπία στην αγορά.

Κι όλα αυτά υπό την ανησυχία ότι η συμφωνία για το Brexit δεν θα επιτευχθεί ως τα τέλη της χρονιάς, επιδεινώνοντας περαιτέρω τη ζοφερή κατάσταση…