Μπορεί να άργησε σε σχέση με άλλους ηγέτες χωρών, καθώς περίμενε την οριστική έκβαση του εκλογικού θρίλερ στις ΗΠΑ, αλλά τελικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του, μετά και την επικύρωσή της από το Σώμα των Εκλεκτόρων. Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε ακόμη ένα άνοιγμα προς τον ομόλογό του των ΗΠΑ.

Η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στα επόμενα χρόνια θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από το ποιους ο εκλεγείς πρόεδρος θα συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του, δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου, χαρακτηρίζοντας τον Μπάιντεν «έμπειρο πολιτικό».

«Αυτό θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την νέα διοίκηση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ρωτήθηκε για την προοπτική των διμερών σχέσεων. «Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά. Ο ίδιος (ο Μπάιντεν) είναι πολύ έμπειρος, όλη του τη ζωή είναι στην πολιτική. Υπάρχει η γνωστή έκφραση που λέει ότι τον βασιλιά τον κάνει η αυλή του. Αν και βλέπουμε ήδη αυτούς που διεκδικούν θέσεις-κλειδιά», πρόσθεσε σχετικά.