Μεγάλη αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού καταγράφεται σήμερα (15/12) στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, 846 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα κρούσματα ήταν 14.844 το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 162.880 διαγνωστικά τεστ και το 9,1% ήταν θετικό.

Χθες, τα νέα περιστατικά ήταν 12.030 και οι νεκροί 491. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν πεθάνει 65.857 άνθρωποι. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, πάντως, υπογραμμίζουν ότι στον σημερινό αριθμό των νεκρών πιθανόν έχουν προστεθεί και στοιχεία ασθενών που απεβίωσαν τις περασμένες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με χθες είναι 92 λιγότεροι, και 423 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, δε, οι ειδικοί σχολιάζουν ότι είναι σαφές πως οι μολύνσεις τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκαν με ταχύτατο ρυθμό.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο Τζάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας δήλωσε, ότι «ο αριθμός των νεκρών είναι πραγματικά δραματικός» και πρόσθεσε ότι «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι στις περιφέρειες στις οποίες επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μπόρεσε να μειωθεί».