Ακόμα 14.432 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία, η οποία από αύριο μπαίνει σε νέο καθολικό lockdown έως τις 10 Ιανουαρίου.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν τα 1.351.510, ενώ με τους 500 νεκρούς από covid-19 την τελευταία ημέρα, ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 22. 475.

Η Γερμανία μπαίνει από αύριο και έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου σε καθολικό lockdown, όπως αποφάσισαν ομοσπονδιακό κράτος και κρατίδια, μετά την αποτυχία των μέτρων που εφαρμόζονται από τις 2 Νοεμβρίου να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Τετάρτη θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, ενώ θα αρθεί η υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο σχολείο για τους μαθητές. Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο κατά την ίδια περίοδο απαγορεύεται και οι εργοδότες καλούνται και πάλι να ενισχύσουν περαιτέρω την τηλεργασία. Τα κρατίδια αναμένεται επιπλέον να ανακοινώσουν τις δικές τους αποφάσεις σε ό,τι αφορά απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις βραδινές, νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, ο Όλαφ Σολτς, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τόνισε ότι θα στηριχθούν και τώρα οι επιχειρήσεις που θα πληγούν από το lockdown, με τον σχεδιασμό να προβλέπει αποζημιώσεις ύψους έως και 500.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον τζίρο κάθε επιχείρησης κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.