Στροφή στην καριέρα του φαίνεται πως σκέφτεται να κάνει ο Τζορτζ Κλούνεϊ και να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Κοινώς, να γίνει ο επόμενος… Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος διετέλεσε κυβερνήτης της πολιτείας των ΗΠΑ για μια οκταετία (2003 – 2011).

Εκείνο που προέχει για τον διάσημο γόη είναι ο γάμος του με τη δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν, αλλά από εκεί και πέρα σειρά φαίνεται πως έχει η σταδιοδρομία του και δη η πολιτική, σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα. «Οι Δημοκρατικοί ψάχνουν για τον τέλειο υποψήφιο –που θα αντικαταστήσει τον τωρινό κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν, πιθανότατα το 2018- και ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει δείξει ενδιαφέρον. Και τα έχει όλα…», αναφέρει στο περιοδικό «Life & Style» πολιτικός αναλυτής και συμπληρώνει ότι «είναι πολύ χαρούμενοι (οι Δημοκρατικοί) που το Τζορτζ θα παντρευτεί, καθώς θα αποκτήσει ένα πολύ πιο σοβαρό προφίλ από αυτό του εργένη Κλούνεϊ».

Πέραν αυτού όμως, πηγή από το «στρατόπεδο» του κόμματος τονίζει μιλώντας για τον 53χρονο αστέρα του Χόλιγουντ, πως «διαθέτει μεγάλες φιλοδοξίες και σκοπεύει να μπει στην πολιτική στο άμεσο μέλλον. Θέλει να κάνει μεγαλύτερο ανθρωπιστικό έργο κι ελπίζει να ενταχθεί στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών».

Αν και επισήμως τα δημοσιεύματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν και επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται ο Κλούνεϊ να ασχοληθεί όντως με την πολιτική. Τα επιχειρήματα τους; Αφενός, εκτός από καλός φίλος και υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα, ο ηθοποιός ασχολείται εδώ και χρόνια με τον πολιτικό ακτιβισμό, με εκστρατείες κατά της φτώχειας στις ΗΠΑ, για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Νταρφούρ του Σουδάν και για ένα σωρό άλλους σκοπούς. Αφετέρου, πρόσφατα έκανε την παρέμβαση του για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος βέβαια, είχε απαντήσει στο παρελθόν όταν είχε ερωτηθεί αν θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική: «Δείτε την ζωή μου. Γιατί να θέλω κάτι τέτοιο;». Από την άλλη, διατεινόταν και ότι θα μείνει εργένης και τον προσεχή Σεπτέμβριο παντρεύεται…