Τι κι αν κορυφαίοι ειδικοί προειδοποιούν τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους στη διάρκεια των γιορτών… Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως τους αγνοεί επιδεικτικά και διοργανώνει πάρτι στον Λευκό Οίκο παρά τα ρεκόρ θανάτων και μολύνσεων από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ.

Ένας ρεπόρτερ ρώτησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια εκδήλωση την Τρίτη: «Γιατί έχετε μια διαφορετική συμπεριφορά από τον αμερικανικό λαό από αυτό που λένε οι επιστήμονές σας;».

«Είναι χριστουγεννιάτικα πάρτι και, ειλικρινά, έχουμε μειώσει τον αριθμό σημαντικά, όπως γνωρίζεται», ήταν η απάντηση του Τραμπ, σύμφωνα με το ABC News. «Βλέπω πολλούς ανθρώπους στα πάρτι να φορούν μάσκες και θα έλεγα ότι κοιτάζω το κοινό σε αυτά τα πάρτι και έχουμε πολλούς ανθρώπους που φορούν μάσκες και νομίζω ότι αυτό είναι καλό».

Βίντεο και φωτογραφίες ωστόσο που αναρτήθηκαν στα social media παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα. Δείχνουν πολλούς σε αυτές τις συγκεντρώσεις να μην φορούν μάσκες και να μην κρατούν τις αποστάσεις.

Σε εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ – ο οποίος δεν φορούσε μάσκα – έκανε ζωντανή μετάδοση τα σχόλια του πατέρα τους το Facebook όπου ακούγεται να λέει: «Αυτή είναι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων απόψε».

Η δικηγόρος της εκστρατείας του Τραμπ Τζένα Έλις, που ανάρτησε μια φωτογραφία της στο πάρτι, έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό, ανέφερε μια πηγή την Τρίτη.

Τα ετήσια πάρτι του Λευκού Οίκου διοργανώνονται συνήθως τις εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και το Χανουκά. Κατά παράδοση γίνονται στον πρώτο όροφο, με τους επισκέπτες να επιτρέπεται να περιπλανιούνται ελεύθερα στα διακοσμημένα δωμάτια. Μάλιστα οι προσκλήσεις είναι πολύ περιζήτητες.

Φέτος όμως, ακόμη και όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είπαν στους Αμερικανούς να αποφύγουν τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις ο Τραμπ ξεκίνησε να φιλοξενεί πάρτι για υποστηρικτές.