Ανάστατες είναι οι υγειονομικές αρχές στην πόλη Τσενγκτού από τον εντοπισμό δύο νέων κρουσμάτων κορονοϊού, που είναι ζευγάρι.

Το ζευγάρι μοιράζεται το διαμέρισμα με δύο παραγωγούς φρούτων, που πωλούν τα προϊόντα τους σε υπαίθρια αγορά. Η οποία έβαλε αμέσως λουκέτο και οι αρχές εξετάζουν κατά χιλιάδες τον πληθυσμό στη μητρόπολη των 16 εκατ. κατοίκων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα που επικαλείται η Daily Mail, οι αρχές εντόπισαν τον κορονοϊό μέσα στο ψυγείο του ηλικιωμένου ζεύγους, που αποδείχτηκε θετικό στην Covid-19.

Το εύρημα εντοπίστηκε χθες στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν και έχει προκαλέσει πανικό. Κι αυτό γιατί το ζευγάρι μοιράζεται το διαμέρισμα με ένα δεύτερο ζευγάρι, που δουλεύει στη λαϊκή αγορά και έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά.

Η Κίνα εμφανίζεται να έχει ελέγξει πλήρως τον κορονοϊό κατά τους τελευταίους μήνες, καταγράφοντας κυρίως εισαγόμενα κρούσματα. Από τον Νοέμβριο ωστόσο έχει και ντόπια κρούσματα, κάνοντας τεστ σε δεκάδες εκατομμύρια πολίτες, κλείνοντας σχολεία και επιβάλλοντας περιοριστικά μέτρα.

Στην Τσενγκτού είναι τα πρώτα τοπικά κρούσματα που καταγράφονται από τον Μάρτιο. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο δήμος έκλεισε την αγορά, περνώντας από τεστ όλους όσοι εργάζονται εκεί. Όλοι είναι σε υποχρεωτική καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Στη συνέντευξη Τύπου, οι τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν τη μόλυνση στο ψυγείο της οικογένειας, συλλέγοντας δείγματα από το διαμέρισμα.

«Το ψυγείο των ασθενών, τα χερούλια της πόρτας, οι διακόπτες του ρεύματος, κάποιες τροφές στο ψυγείο και το ξύλο κοπής, όλα τους ήταν θετικά στον κορονοϊό», δήλωσε ο υγειονομικός επικεφαλής της επαρχίας Σιτσουάν, Zhu Xiaoping.

«Αυτό σημαίνει ότι ο ιός έχει μολύνει σοβαρά το σπίτι των ασθενών», κατέληξε.