Μόλις πέντε εβδομάδες πριν την οριστική έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία για μετά το Brexit, που θα αποτρέψει ενδεχόμενο ταραχώδες φινάλε στην πενταετή κρίση μεταξύ τους.

Η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία για το Brexit και η μορφή ενός τέτοιου συμφώνου είναι ξεκάθαρη αλλά το Λονδίνο δεν θα την προσυπογράψει με οποιοδήποτε κόστος, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Με μια εποικοδομητική στάση και καλή πίστη από όλες τις πλευρές μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Σουνάκ στο δίκτυο Sky. «Είναι σαφές ποια είναι η μορφή αυτής της συμφωνίας».

«Είναι προτιμότερο» να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, δήλωσε ο Σουνάκ, στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιεστούμε για μια συμφωνία με κάθε κόστος, δεν είναι αυτό το σωστό».

Αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι μια συμφωνία είναι δυνατή αλλά όχι πιθανή πριν από το Σαββατοκύριακο. Διπλωμάτης της ΕΕ δήλωσε ότι είναι πιθανότερο η συμφωνία να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

TAGS