Μία ημέρα μετά τις χθεσινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τις οποίες το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ο Καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη τάχθηκε υπέρ του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, υποψηφίου του Λαϊκού Κόμματος, για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πριν τις Ευρωεκλογές είχε ειπωθεί ότι ο επικεφαλής της ισχυρότερης παράταξης θα πρέπει να αναλάβει αυτή τη θέση και ό,τι ίσχυε πριν τις εκλογές θα πρέπει να ισχύσει και μετά από αυτές, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος μετά τη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, προσθέτοντας ότι η επιθυμία των ψηφοφόρων είναι σαφής και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Όπως σημείωσε ο κ. Φάιμαν, ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ χαίρει της εμπιστοσύνης του και ο ίδιος δεν θα χαιρέτιζε μια προσπάθεια από την πλευρά του υποψήφιου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς να επιδιώξει να αναδειχθεί ενώ είναι δεύτερος σε πρόεδρο της Επιτροπής, ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς θα εξακολουθήσει να παίζει και στο μέλλον έναν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη.