Ένας 33χρονος άντρας από την Ινδονησία είδε μια πέτρα από τον ουρανό να του καταστρέφει τη σκεπή του σπιτιού του. Ωστόσο, δεν ήξερε ότι αυτή η πέτρα θα του άλλαζε τη ζωή μέσα σε μια στιγμή.

Η πέτρα των 2,1 κιλών ήταν μετεωρίτης 4,5 δισ. ετών και αξίζει χρυσάφι. Η τιμή του εκτιμήθηκε στα 2 εκατ. δολάρια, αλλάζοντας μέσα σε μια στιγμή τη ζωή του 33χρονου νεκροθάφτη Josua Hutagalung.

Ο Hutagalung έφτιαχνε άλλο ένα φέρετρο εκείνη τη στιγμή, δίπλα στο σπίτι του, όταν ο μετεωρίτης έπεσε στο σπίτι. Τρύπησε τη σκεπή και προσγειώθηκε στη βεράντα.

Αυτά έγιναν στη βόρεια Σουμάτρα. Ο Hutagalung ήταν πραγματικά υπερτυχερός, καθώς η τιμή των μετεωριτών ποικίλει πολύ. Πωλούνται με το γραμμάριο και οι πιο κοινοί αξίζουν από 1-5 δολάρια, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που φτάνουν ακόμα και τα 1.000 δολάρια το γραμμάριο.

Ο δικός του είναι καθαρός ανθρακούχος χονδρίτης (CM1/2) ηλικίας 4,5 δισ. ετών. Εξαιρετικά σπάνιος κρίνεται και αξίζει 857 δολάρια/γραμμάριο, στέλνοντας την τιμή του στα 1,85 εκατ. δολάρια.

«Όταν έπιασα την πέτρα, ήταν ακόμα ζεστή και την έφερα στο σπίτι», είπε ο άντρας σε τοπικό μέσο. «Ο θόρυβος ήταν τόσο δυνατός που έτριζαν μέρη του σπιτιού. Όταν έψαξα, είδε ότι είχε σπάσει η σκεπή του σπιτιού».

Ο πατέρας 3 παιδιών δήλωσε στη «The Sun» ότι το πρώτο που θα κάνει με τα λεφτά που πήρε είναι να χτίσει μια εκκλησία στο χωριό. Ο αμερικανός πωλητής μετεωριτών Jared Collins, που εξασφάλισε ήδη ένα ποσοστό της διαστημικής πέτρας, δήλωσε:

«Το τηλέφωνό μου πήρε φωτιά με τρελές προσφορές. Μου έλεγαν να μπω στο αεροπλάνο και να πάω να αγοράσω τον μετεωρίτη … Κουβάλησα όσα περισσότερα μετρητά μπορούσα και πήγα να βρω τον Josua, ο οποίος αποδείχτηκε σκληρός διαπραγματευτής».

Ο Collins έστειλε τον μετεωρίτη στις ΗΠΑ, ο οποίος αγοράστηκε τελικά από τον Jay Piatek, γιατρό και συλλέκτη μετεωριτών από την Ιντιανάπολις.