Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 10 ετών 126 υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια νέας ομαδικής δίκης, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στις «ταραχές» του Καφρ ελ-Σέιχ, βόρεια του Καΐρου, στις 16 Αυγούστου 2013, για κατοχή όπλων, επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, δηλαδή στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Οι ταραχές στο Καφρ ελ-Σέιχ ξέσπασαν δύο ημέρες αφού οι αυγυπτιακές δυνάμεις έπνιξαν στο αίμα τις διαδηλώσεις κατά της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο σκοτώνοντας 700 διαδηλωτές.

Από την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο, η αιγυπτιακή αστυνομία και ο στρατός έχουν επιδοθεί σε άγρια καταστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατά την οποία περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ έχουν γίνει περί τις 15.000 συλλήψεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδοκασθεί σε θάνατο ή σε βαριές ποινές κάθειρξης κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομαδικών δικών.

Στα τέλη του Απριλίου, δικαστήριο της πόλης Μίνια, νότια του Καΐρου, καταδίκασε σε θάνατο 700 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τον ανώτατο πνευματικό ηγέτης της Μουσουλμανικής αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντίε, έπειτα από συνοπτικές δικαστικές διαδικασίες τις οποίες ο ΟΗΕ κατήγγειλε ως «χωρίς προηγούμενο στην σύγχρονη Ιστορία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.