«Τα παιδιά καταστρέφονται από τη βία στην Ουκρανία»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η UNICEF


ΚΟΣΜΟΣ
17:41
15/05/2014
«Τα παιδιά καταστρέφονται από τη βία στην Ουκρανία»
loading

Η UNICEF ανησυχεί βαθύτατα για την αναταραχή που επικρατεί στην Ουκρανία και τις επιβλαβείς επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στις ζωές των παιδιών.

«Γνωρίζουμε ότι παιδιά έχουν εμπλακεί σε βίαιες διαδηλώσεις, ενώ εξετάζουμε τα στοιχεία για τα παιδιά που σκοτώθηκαν, ή τραυματίστηκαν στην Οδησσό. Η UNICEF καταδικάζει αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», αναφέρει ο Οργανισμός.

Οι έρευνες της UNICEF δείχνουν ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση για ψυχο-κοινωνικές υπηρεσίες στα παιδιά, παράλληλα με την διακοπή της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας. Είναι επικίνδυνο και επιζήμιο για την υγεία και την ευημερία ενός παιδιού να γίνεται μάρτυρας ή να καταστρέφεται από τη βία. Η UNICEF καλεί όλες τις πλευρές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες συντήρησης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και να εξασφαλίσουν πως τα παιδιά δεν θα εμπλέκονται, ή χρησιμοποιούνται από εδώ και στο εξής σε διαδηλώσεις, ή θα γίνονται μάρτυρες φαινομένων βίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει