Ένα μαινόμενο πλήθος από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ θέλει να εισβάλει σε κέντρο καταμέτρησης του Ντιτρόιτ το απόγευμα της Τετάρτης, όσο ο Τζο Μπάιντεν κέρδιζε τη νευραλγική πολιτεία και ο πρόεδρος τη μήνυε γιατί δεν παρείχε, κατά τους ισχυρισμούς του, «επαρκή πρόσβαση» στους οπαδούς του.

Το κέντρο καταμέτρησης ασφάλισε παράθυρα και πόρτες, με την καταμέτρηση να εξελίσσεται, καθώς οι οπαδοί του Τραμπ κοπανούσαν τα τζάμια θέλοντας να σταματήσουν την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Το κέντρο είχε ήδη εκπροσώπους των Ρεπουμπλικανών, ο όχλος ζητούσε ωστόσο να τους επιτραπεί η είσοδος για να ελέγξουν τη διαδικασία. Να τη σταματήσουν δηλαδή, όπως καλεί ο Τραμπ σε κάθε ευκαιρία.

Το Μίσιγκαν είναι από αυτές τις πολιτείες που μπορεί να κρίνουν τον ένοικο του Λευκού Οίκου και τόσο Ρεπουμπλικανοί όσο και Δημοκρατικοί παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Το σκηνικό ήταν πολεμικό, όσο οι αμήχανοι φύλακες προσπαθούσαν να σταματήσουν τον κόσμο να εισβάλει στο κέντρο, καθώς είχαν καλυφθεί οι ανάγκες σε παρατηρητές και των δύο κομμάτων.

Ο Τραμπ επιδιώκει με τη μήνυσή του να σταματήσει η καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων, μέχρι να αποκτήσουν «επαρκή πρόσβαση» οι ψηφοφόροι του στα κέντρα.

Κάπου 300 άτομα ζητούσαν να μπουν, σύμφωνα με το «Detroit Free Press», ενώ τους είχαν ενημερώσει ότι όλες οι θέσεις είχαν καλυφθεί με επάρκεια.