Ακόμα 12.097 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, αριθμός μεγάλος αλλά πολύ μικρότερος από τα 19.000 κρούσματα που καταγράφηκαν πριν από δύο 24ωρα.

Το σύνολο των μολύνσεων στη χώρα φτάνει πλέον τις 545.027, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 49 στους 10.530.

Σε «μερικό lockdown» βρίσκεται από σήμερα όλη η Γερμανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας να τεθεί υπό έλεγχο η νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και να αποτραπεί η επαπειλούμενη υπερφόρτωση του συστήματος υγείας.

«Αλλαγή της ζωής προς το καλύτερο» προβλέπει για το καλοκαίρι, όχι όμως νωρίτερα, ο διακεκριμένος Γερμανός λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν.

Από σήμερα και για τον υπόλοιπο μήνα κλείνουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, καζίνο, κέντρα στοιχήματος και οίκοι ανοχής, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και οι βιομηχανίες.