Ένας αρχαίος τάφος ηλικίας 5.600 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ρίξει φως σε μια εποχή πριν από την πρώτη δυναστεία των φαραώ.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στη νότια Αίγυπτο μια μούμια που προηγείται της ενοποίησης της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Ο τάφος είχε χτιστεί πριν από τη βασιλεία του Ναρμέρ, του ιδρυτή της Πρώτης Δυναστείας, ο οποίος πιστεύεται ότι συνένωσε την Άνω και Κάτω Αίγυπτο τον 31ο αιώνα π.Χ., προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ανακαλύφθηκε στην περιοχή Kom al-Ahmar, ανάμεσα στο Luxor και την Aswan, στην περιοχή της Ιερακόπολις, η οποία ήταν κάποτε η κύρια πόλη και πρωτεύουσα του βασιλείου της Άνω Αιγύπτου.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν ακόμη ένα άγαλμα από ελεφαντόδοντο ενός γενειοφόρου άντρα και τη μούμια του «ιδιοκτήτη» του τάφου, ο οποίος φαίνεται ότι είχε χάσει τη ζωή του στο τέλος της εφηβείας του.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο, ο έφηβος αυτός πρέπει να ήταν μέλος της αριστοκρατίας ή ακόμη και της βασιλικής οικογένειας.

Στον τάφο βρέθηκαν κι άλλα αντικείμενα, όπως μαχαίρια και χτένες.

(Φωτογραφία αρχείου)