Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα τιμηθεί αύριο από τον σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, σε ένα γκαλά που οργανώνεται στο Λος Άντζελες από ένα ίδρυμα αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στις δυτικές ΗΠΑ, θα τιμηθεί στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του «Ιδρύματος για το Ολοκαύτωμα». Το ίδρυμα αυτό εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) και συνιδρυτής του ήταν ο δημιουργός της «Λίστας του Σίντλερ».

Ο Σπίλμπεργκ θα απονείμει στον πρόεδρο Ομπάμα «το σημαντικότερο βραβείο» του ιδρύματος, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό «τις προσπάθειές του για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ο πρόεδρος «θα μιλήσει για τις αξίες που μας ενώνουν και για την ευθύνη μας να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Ομπάμα θα παραμείνει στην Καλιφόρνια μέχρι και την Παρασκευή και βασικός στόχος του είναι να συγκεντρώσει χρήματα για το Δημοκρατικό κόμμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Πολλά μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ, είχαν εισφέρει οικονομικά στις προεκλογικές εκστρατείες του Ομπάμα όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία, τόσο το 2008 όσο και το 2012. Εκτός από το Λος Άντζελες, θα επισκεφθεί επίσης το Σαν Ντιέγκο και το Σαν Χοσέ.