Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλα 15.726 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 263 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγραφεί πάνω από 5,4 εκατομμύρια μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 157.397 νεκρούς, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Μεξικό: 4.166 κρούσματα και 247 θάνατοι σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 4.166 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 247 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 89.171 νεκρούς επί συνόλου 895.326 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, τουλάχιστον κατά τα επίσημα στοιχεία.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν ωστόσο επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος έως ακόμη και κατά 50.000 από τον επίσημο.

Κίνα: 16 «εισαγόμενα» κρούσματα και 50 ασυμπτωματικοί φορείς εντοπίστηκαν σε 24 ώρες

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, από είκοσι την προηγουμένη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας σήμερα, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα».

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 50 από 161 την προηγουμένη, εν μέσω κύματος μολύνσεων χωρίς συμπτώματα στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ. Οι τοπικές υγειονομικές αρχές στη Σιντζιάνγκ έκαναν λόγο από πλευράς τους για τον εντοπισμό 26 ασυμπτωματικών φορέων.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των μολύνσεων από τον κορονοϊό που ανακοινώνει.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.826 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.